Hetes Körzet

Az Eleven Hold elődjének az 1994 szeptemberében alakult Hetes Körzet-formáció tekinthető. Ebben a későbbi tagok közül Nap (Török-Zselenszky Tamás), Basa (Balassa Béla) és Robogó (Pábli Róbert) szerepelt. Bár a Hetes Körzet megnyerte a Tokaji Rocktábor versenyét, második lett a Marshall országos tehetségkutatón, 1996-ban pedig Külső életek címmel demó hanganyagot jelentetett meg, nem sikerült kiadót találniuk, majd az egyik tag, ifjabb Marosi Sándor halála után fel is oszlott az együttes.

Majdnem/Eleven Hold

A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalostalálkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az “Év felfedezettje” és az “Év videoklipje” (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a “Leszálltunk, hogy felférj!”, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.

2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással, új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó “Négy” címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel. Az együttes 2012-ben további két klippel népszerűsítette az albumot, majd országjáró turnén volt.
2017 őszén elkészítettük az 5. albumunkat, mely a MAGASRÓL címet kapta, és az elmúlt pár évben született dalok gyűjteménye. Részben egy modern anyag lett, de nem trendit szerettünk volna, igyekeztünk megtartani a rockos vonalat. A lemez anyaga szövegközpontú, személyes megélés alapján születtek a dalok. A zenekar egyre nyitottabb, rengeteg zenei hatás ért minket, ami érezhető az új lemezen is. Garantáljuk, hogy az új album stresszmentesít, és ha sokszor meghallgatjátok, akkor sem káros az egészségre!
A tőlünk megszokott rock hangzású koncertanyagon túl összeállítottunk egy közkedvelt akusztikus (unplugged) műsort is, akusztikus gitárokkal, zongorával és ütős hangszerekkel, mellyel nagy sikerrel koncertezünk  klubokban, fesztiválokon egyaránt.
Az utóbbi években is sokfelé jártunk az országban, többek között felléptünk a tatai Víz,Zene,Virág Fesztiválon, a Móri Bornapokon, a Komáromi Napokon, az Ezer Lámpás Éjszakáján,  a FEZEN-en, a szolnoki Liget Fesztiválon és a Tolcsvai Borfesztiválon is.

Forrás: Wikipedia (részben)

Tagok

Balassa Béla: gitár, vokál
Egri Balázs: basszusgitár
ifj. Bodó Gyula: gitárok, vokál
Moller Zsolt: ének, billentyű
Pábli Róbert: dobok
Szili Róbert: ütőshangszerek, billentyű